Tym razem wg. Gordon Ramsay "Szef kuchni po godzinach".
1. Farsz na 8 cannelloni
- 200g szpinaku
- łyżka masła
- łyżka oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 8-10 pieczarek, grubo poszatkowanych
- 2 łyżki orzeszków piniowych
- pieprz
- sól
2. Sos beszamelowo - serowy
- 20g masła
- 20g mąki pszennej
- 1 łyżka musztardy Dijon
- gałka muszkatołowa / szczypta
- papryka słodka sypka
- pieprz
- 150ml mleka
- 60g startego sera cheddar
- garść sera parmezan
- 100ml śmietany kremówki 36%
Zestawiamy garnuszek z gazu. Dodajemy sery, mieszamy aby powstał kremowy i gęsty sos.
Do lekko przestudzonego sosu wlewamy śmietanę. Sprawdzamy smak. Dodajemy sól, pieprz.
3. Pieczenie
- piekarnik 220c termo obieg
- naczynie żaroodporne
- parmezan
Pieczemy 25-30minut w temperaturze 180-200C.
Uwaga, naczynie i potrawa są bardzo gorące. Odczekaj po wyjęciu ok 10 minut nim nałożysz potrawę na talerz.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz