Krem z zielonego groszku:
- 2 opakowania groszku mrożonego
- 2 piersi kurczaka / jedna podwójna
- 3 szalotki
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- oliwa z oliwek do polania
- natka pietruszki
- pieprz
- sól
- tymianek
Dodajemy groszek mrożony i resztę składników z wyłączeniem oliwy z oliwek i masła.
Gotujemy około 35/40 minut. Po 20 minutach wyjmujemy 2 łyżki ugotowanego groszku.
Po ugotowaniu wyjmujemy jedną pierś kurczaka, resztę miksujemy z masłem na gładką kremową
zupę. Jeśli chcecie uzyskać jeszcze delikatniejszy smak można dodać 100g śmietany 36% lub serka mascarpone.
Dekorujemy groszkiem i pokrojonym kurczakiem z oliwą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz