Dziś przedstawiam Wam przepis sałatki,który znalazłam w książce Roberta Sowy "W poszukiwaniu smaku doskonałego". Po lekkiej modyfikacji składników wyszła doskonała kolacja.
Składniki na 4 przystawki / sałatkę dla 2 osób:
- 2 dojrzałe gruszki
- opakowanie mix sałat / ja kupiłam w Auchan
- 30g uprażonych płatków migdałów lub orzechy nerkowca
- ser Lazur Niebieski plastry
- 4 truskawki
- tymianek świeży lub suszony
- pierś kurczak grillowana
- sos
- opakowani sosu włoskiego prymat lub sosu włoskiego innej firmy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 drobno posiekane szalotki
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać w słoiczku.
W misce wymieszać salaty z sosem.
Ułożyć na talerzach
Pokroić cieniutkie plastry kurczaka ułożyć na talerzu, następnie obraną i pokrojoną w plastry gruszkę,truskawki, ser i posypujemy uprażonymi migdałami.
Dekorujemy tymiankiem i oblewamy oliwą z oliwek.
Smacznego.
nazwa sałatki pasuje tym bardziej, że lubię wszystko co tam w niej jest :)
OdpowiedzUsuń