Nie ma się co rozpisywać nawet i tworzyć bajek, bo ... z resztą sami zobaczcie.
Trewal z porami.
Lista zakupów na 2 osoby:
- 3 filetowane kawałki Trewala Bałtyckiego
- oliwa z oliwek
- masło
- 2 pory
- łyżka kaparów
- pieprz
- sól
- lampka białego wytrwanego wina
- cytryna
Rybę myjemy w zimnej wodzie, dokładnie wycieramy ręcznikami papierowymi.
Solimy i pierzymy.
Rozgrzewamy patelnię z oliwą i masłem.
Smażymy najpierw skórą do dołu. Sprawdzamy czy jest cała równo przypieczona.
Przekładamy na drugą stronę i smażymy ok 3min.
Zdejmujemy na talerz.
Na pozostałym soku z ryby spamżymy pory, dodajemy łyżkę masła, kapary i wino.
Czekamy aż sos się zredukuje.
Nakładamy na talerz.
Skrapiamy cytryną.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz