19 maja 2012

Zapiekany ser camembert z czosnkiem, rozmarynem i oliwą.

Kolacja.
Taras.
Wino.
Jak zwykle brak czasu...

Dla wszystkich którzy go nie mają, polecam.


Składniki:

1 opakowanie sera typu Camembert / obowiązkowo musi być w a'la drewnianym opakowaniu /
gałązka rozmarynu
3 ząbki czosnku
pieprz
oliwa z oliwek 2 łyżki

oliwki z anchois
pomidorki koktajlowe
bagietka




1. Nastawiamy piekarnik na 150 C, termoobieg.
2. Kroimy czosnek w paski, nakłuwamy ser nożem i wkładamy czosnek.
3. Układamy rozmaryn, polewamy oliwą z oliwek i pieprzymy.
4. Wkładamy do piekarnika do momentu aż końcówki czosnku zbrązowieją.

Podajemy niezwłocznie z pieczonymi pomidorami, oliwkami i pieczywem...

Miłej zabawy w wydłubywaniu tego co najlepsze....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz