9 marca 2011

Sałatka z salami Agi.



Czasem najprostrze bywa najlepszym.
Proste połączenie smaków, niepowtarzalne, którego byście się niespodziewali.

Sałatka Agi S. właśnie taka jest.
Mogę ją jeść codziennie,
mogę ją jeść na wyjątkowe kolację,
mogę ją zabierać do pracy i na piknik!

  • opakowanie roszponki
  • opakowanie sałaty lodowej
  • 1 cebula
  • ser blue
  • paczka sezamków
  • salami w kawałku
  • morele suszone
  • łyżeczka cukru
  • łyżka octu
  • pare kropli balsamico
  • łyżka rumu
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • sól
Cebulę kroimy drobno w połówki,  posypujemy cukrem zalewamy octem i balsamico na 30min.
Morele kroimy na połówki, zalewamy wrzątkiem na 20 min, na 10 min dolewamy łyżkę rumu.

Salami kroimy w grube plastry i następnie w połówki lub ćwiartki.
Sałąty polewamy oliwą z oliwej pieprzes i solą, mieszamy z odcedzoną cebulą. Układamy na talerzu.
Kruszymy w dłoniach ser i sezamki, układamy równomiernie salami.


Życzę wam smacznego!


1 komentarz:

  1. mamy dyzo salami w domu wiec jutro sprobuje i przesle fotke :-)

    OdpowiedzUsuń