16 maja 2011

Sałatka z rukoli, gruszek i sera roquefortu z orzechami włoskimi i miodowo balsamicznym sosem....WOW

Kolejna z potraw z cyklu "warsztaty w Spocie".
Sałatka banalna a jednak urzekająca w swoim smaku.

*opakowanie rucoli
*120 g sera francuskiego roqueford / dla nie lbiązych serów pleśniowych parmezan/
*2 gruszki
*mieszanka orzechów
*2 łyżki oliwy z oliwek
*1 łyżka miodu
* 1/2 szkalnki octu balsamicznego

Na 4rech talerzach ułożyć rucolę, na nich pokrojone gruszki. W garnuszku podgrzać ocet balsamiczny i dodać miód, podgrzewać aż do momentu kiedy sos się zredukuje. Zdjąć z ognia i dodać oliwę z oliwek.

Polać sosem sałatę, posypać serem i orzechami.
Podawać z bagietką




Smacznego!

1 komentarz: